Із сутичками, тітушками та заявами про викрадення: головою Подільської райради обрали члена "ОПЗЖ"
16 грудня, 19:15

У Подільській райраді під час сесії обрали голову – Сергія Білоконя від партії "ОПЗЖ" та заступника – Сергія Бойка від партії "За майбутнє". За ці кандидатури проголосували одноголосно. При цьому з самого ранку там були сутички, а представники різних полі

Викрадення людей, скандали та сутички. Саме так відбулося засідання нового скликання Подільської райради. 16 грудня тут обирали голову та заступників.

Головою став представник партії "ОПЗЖ" – Сергій Білоконь, а заступником – Сергій Бойко від партії "За майбутнє". Їх обрали одноголосно. Однак дехто із нового депутатського складу заявив, що на них чинили тиск.

Аби ті проголосували за кандидатури Білоконя та Бойка.

Зокрема зранку лідер "Партії простих людей" Сергій Каплін заявив, що двох депутатів з його партії викрали, аби доставити на сесію.

Я звернувся до поліції, до СБУ про те, що у них забрали телефони, їх фактично викрали, їх примусили голосувати проти позиції партії", – прокоментував лідер "Партії простих людей Сергія Капліна" Сергій Каплін.

Депутата від "Європейської Солідарності" Сергія Чепіжного запхали до сесійної зали.

"Там здійснювався тиск і на нашого депутата.

У підсумку відбулося голосування, але ні журналістів не пустили, ні партії, які не голосували подивитися чи справді, що справді відбулося волевиявлення так, як це було озвучено", – сказала член партії "Європейська солідарність" Юлія Городчаніна.

Голосували "За" кандидатури троє представників фракції "Слуга народу".

"Так, у нас є три кандидатури, які проголосували. Ми будемо розбиратися з цим, чому вони це зробили. Можливо їх залякали, можливо інші методи впливу були", – розповів член партії "Слуга народу" Сергій Іващенко.

Також на сесію прийшли невідомі хлопці кремезної статури. Кажуть, зʼявилися в Подільській райраді, аби охороняти "громадський спокій".

– Тут є якась небезпека? – запитали журналісти в хлопців.
– Можливо, хотіли зірвати голосування, – відповів один із них.
– Ви представляєте якусь партію?
– Ні.

– Вас скільки людей? – додали кореспонденти.
– Я не рахував, навіть не можу сказати, – сказав хлопець.
– Тут були сутички?
– Ні, не було.

Представники партій "ОПЗЖ" та "За майбутнє" заявили, що з їхнього боку порушень не було.

– Силою нікого голосувати не змушували, з боку опонентів були фізичні намагання не пускати до сесійної зали депутатів, – сказав заступник голови Подільської райради Сергій Бойко.
- Про кого ви зараз говорите?
- Партія "Свобода", "Рідне місто"

– Я вважаю, що відбулося все нормально, – розповіла член партії "ОПЗЖ" Оксана Деркач.
– Говорять про викрадення людей, – уточнили кореспонденти.
– Я нічого такого не знаю, ви ставите питання, якими я не володію.

Події у Подільській райраді засудили представники партій "Слуги народу", "Рідного міста", "Свободи", "Партії простих людей Сергія Капліна" та зробили заяву про можливе обʼєднання.

Дарина Литвак, Ярослав Журавльов, PTV Полтавське Телебачення



Щоб дізнаватися новини першим — підпишися на нас у ViberTelegramFacebook.