На що слід звертати увагу при виборі Новорічних подарунків дітям
16 грудня, 20:30

При виборі дитячої іграшки слід звертати увагу на маркування. У ньому має бути інформація про виробника та імпортера. А сама іграшка не повинна мати різкого запаху пластмаси або інших хімічних елементів.

Ляльки, машинки або м'які ведмедики: асортимент в магазинах іграшок різноманітний. Зазвичай за два-три дні до свята в магазинах черги, але наразі всередині порожньо.

"Не такий ажіотаж, як був раніше. Але все-таки, діти замовляють подарунки у Миколайчика та Діда Мороза, тому звичайно, що подарунки будуть. Люди приходять, купують, але не так, як раніше", – сказала продавчиня магазину іграшок Олександра.

Ціни на іграшки різні. Однак, як говорять продавці більшість батьків обирають дешевший варіант.

"Наприклад, сьогодні бабуся з дідусем купили будиночок майже за дві тисячі гривень, а інші можуть купити подарунок й за 100 гривень. Зазвичай гарний подарунок батьки купують на Новий рік, а на Миколайчика зазвичай купують солодощі. Але частіше подарунки купують маленькі", – розповіла продавчиня магазину іграшок Євгенія

При виборі іграшки варто звернути увагу на маркування. Там повинна бути вказана інформація про назву та адресу виробника.

"Не повинна мати різкого стороннього запаху пластмаси або інших хімічних елементів. Фарба та декоративне покриття мають бути стійкими. Також варто звернути увагу на те, щоб іграшка не фарбувала шкіру, а декоративні елементи не сипались", – повідомила прессекретарка ГУ Держпродспоживслужби у Полтавській області Марина Проскурняк.

Зазвичай діти очікують побачити під ялинкою саме той подарунок, який замовили у батьків.

"Сучасні діти, молодь та сучасний світ дуже розгалужений в матеріальному плані, тому трапляються випадки, коли діти засмучуються, коли отримують не ті подарунки. А батьки не можуть реалізувати бажання дітей. Тому це процес співпраці", – сказала дитячий психолог Надія Зінченко

Тому психолог радить говорити з дітьми щодо їх бажань, та обирати подарунки ретельно.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення

Щоб дізнаватися новини першим — підпишися на нас у ViberTelegramFacebook.